CHIA SIEMENET

   

Chia (Salvia hispanica L.) on Meksikossa villinä kasvava mintun sukuinen kasvi. Siellä sen siemenet ovat olleet tärkeä ravinnon lähde jo alkuperäisille intiaanikansoille.

Siemenet sisältävät runsaasti kuitua (n.37%), antioksidantteja, omega-rasvahappoja (n. 35%), proteiinia (n. 20%) ja kalsiumia (n. 700mg/100g). Chia-siemenet ovat myös hyvä  B-vitamiinin boorin, fosforin,  kuparin ja sinkin lähde.

Chia-siemenissä on kaikista luonnonlähteistä suurin tunnettu välttämättömän omega-3 rasvahapon, alfalinoleenihapon pitoisuus. Niiden omega-3 ja omega-6 rasvahappojen suhde on ihmiselle ihanteellinen 3:1.Proteiinilähteenä Chia-siemenet sisältävä kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja.

Siemeniä voidaan käyttää monipuolisesti raakana, idätettynä, keitettynä tai geelinä. Koska siemenet imevät runsaasti vettä, niitä liotettaessa syntyy geelimäinen koostumus, johon erittyy myös hyödyllisiä elektrolyyttejä. Geeliä voi käyttää monipuolisesti ruokiin, pirtelöihin ym. sekä sidosaineena kananmunan sijaan. Siihen imeytynyt vesi toimii myös kehon nesteyttäjänä.

Suositeltava päivittäinen annos on 1-4 ruokalusikallista.

Foodin 300 g luomu    Hinta 8.00 €