Kaakaonipsit

    

Kaakao (Theobroma cacao) kasvaa Keski- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Afrikassa. Sen pitkän historian aikana kaakaota on kutsuttu nimillä "Jumalten ruoka", "Sydämen veri" ja "Musta kulta". Raakakaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista.

Se sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Siinä on 2 kertaa enemmän antioksidantteja kuin punaviinissä ja jopa 3 kertaa enemmän kuin on vihreässä teessä. Kaakaon sisältämät antioksidanttiyhdisteet (polyfenolit) suojelevat kehoamme mm. erilaisilta sydänsairauksilta.

Kaakao ja on loistava lähde erityisesti magnesiumille, raudalle, mangaanille, kromille, rikille, kuparille ja sinkille. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvät selkeästi myös aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme, joita saavat aikaan kaakaon sisältämät fenetyyliamiini ja anandamiini.

Kaakaonipsejä  on helppo lisätä erilaisten smoothien tai vaikkapa myslin joukkoon. Niitä voi napostella sellaisenaan tai yhdessä esim. Goji-marjojen kanssa ja niitä voi lisätä jäätelön tai erilaisten jälkiruokien päälle.  

CoCoVi 250g luomu    Hinta 9.50 €