Aito Tiibetin Goji-marja

Aidot Goji-marjat -       terveen elämän ’super food’

Tiibetistä

Tiibetin ja Mongolian laaksoissa kasvaa erityinen marja, jota paikalliset kunnioittavat suuresti. Sen kunniaksi järjestetään joka vuosi 2 viikkoa kestävät juhlat. Tunnetusti näillä seuduilla asuvat ihmiset ovat erityisen terveitä ja monet elävät yli sata vuotiaiksi. 

Monien Lyciym- marjalajikkeiden joukosta, juuri Tiibetin Lycium -marjaa ovat paikalliset lääkärit pitäneet erityisessä arvossa vuosisatojen ajan.  Tämä tiibetiläinen lajike on saanut nimekseen Goji. Se kasvaa Tiibetin ja Mongolian asuttamattomien vuoristoalueiden rinteiden ja laaksojen ravintorikkaassa maaperässä.  Marjat ovat täynnä arvokkaita ravintoaineita ja elinvoimaa.

Goji-marjoissa on runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne sisältävät 21 eri mineraalia, mm. rautaa (enemmän kuin pinaatissa), kalsiumia, mangaania, magnesiumia, natriumia, seleeniä ja sinkkiä, 18 eri aminohappoa (6 kertaa enemmän kuin mehiläisen siitepölyssä) sekä A-, B1-, B2-, B6- ja C- vitamiineja. Mm. 500 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa sekä enemmän betakaroteenia kuin porkkanassa.

Goji-nimi viittaa ainoastaan tähän Tiibetin alkuperäiseen ja perinteiseen Lycium-marjan lajikkeeseen.  Paikalliset sadonkorjaajat erottelevat sen tarkasti siitä kauan eriytyneestä lajikkeesta, joka tunnetaan kiinalaisena sudenmarjana (Chinese Wolfberry, lycium barbarum), ja joka eroaa sekä ravintoarvoiltaan että kasvualueiltaan tiibetiläisestä kantamuodostaan. Lisätietoja näiden marjojen eroista löydät nettisivulta http://tanaduk.com/research6.html. Tiibetin Goji-marjasta on tutkimuksissa määritetty kaikkein korkein ravintoarvo yli 80 eri lycium-marjalajikkeen joukossa. 

Goji-marjat kasvavat luonnonmukaisissa oloissa puhtailla mailla villimarjojen tapaan. Tuottajan mukaan ne täyttävät reilusti luomutuotteille asetetut laatuvaatimukset ja niiden puhtaus saasteista, raskasmetalleista, kemikaalijäämistä ja homeesta varmistetaan jokaisesta sadosta.

”Goji-marjat siunataan rukouksin, niin että ne jälleen kerran kantaisivat runsain mitoin parantavaa energiaa ja toisivat hyvinvointia kaikille, jotka niitä nauttivat tai edes ajattelevat”                   - Amchi Thubten Lekshe

Foodin 200 g   Hinta 9,00 €